Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-06@06:08:34 GMT

میزان عیدی کارمندان چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۲۵۹۵۸

عیدی و پاداش پایان سال، یکی از دغدغه‌های شیرینی است که بیشتر کارمندان و کارگران، بازنشستگان و مستمری‌بگیران این روزها دارند و هرچه به آخر سال نزدیک تر می‌شویم، اشتیاق برای شنیدن مبلغ عیدی و زمان دریافت آن بیشتر می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، عیدی کارکنان دولت همه ساله بر اساس مصوبه دولت تعیین می‌شود؛ مبلغ قطعی آن باید به تصویب هیات وزیران برسد و نحوه پرداخت آن به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی ابلاغ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سخنگوی سازمان برنامه و بودجه با توجه به رشد ۱۰ درصدی حقوق‌ها در سال ۱۳۹۷، عیدی کارمندان دولت ۹۳۰ هزار تومان پیش‌بینی می‌شود.

سال گذشته هیات دولت، پاداش پایان سال کارکنان را ۷۷۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین کرده بود. این رقم در سال ۱۳۹۵ حدود ۶۸۸ هزار تومان بود.

آنچه مسلم است هرگونه تصمیم‌گیری درباره رقم عیدی کارکنان دولت در مورد بازنشستگان کشوری نیز اعمال خواهد شد؛ به این معنا که در صورت تصویب عیدی ۹۳۰ هزار تومانی برای کارکنان دولت، همه بازنشستگان کشوری نیز این میزان عیدی را دریافت خواهند کرد.

مبلغ عیدی و پاداش پایان سال مستمری‌بگیران و بازنشستگان تامین اجتماعی نیز همه ساله توسط هیات وزیران مشخص و معمولا در بهمن ماه اعلام می‌شود که به محض ابلاغ، سازمان تامین اجتماعی آن را به حساب مستمری بگیران واریز می‌کند.

اما سال گذشته پرداخت عیدی و پاداش بازنشستگان و مستمری بگیران در نیمه دوم اسفند ماه بر اساس حروف الفبا (اولین حرف نام خانوادگی) و روزهای پرداخت حقوق صورت گرفت.

علیرغم آنکه سازمان تامین اجتماعی در سالهای اخیر با محدودیت منابع مواجه بوده، اما تلاش کرده با تامین اعتبار مناسب، عیدی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی را در سریع‌ترین زمان ممکن به حسابهای آنها واریز کند.

سال گذشته بازنشستگان تامین اجتماعی همچون بازنشستگان کشوری ۷۷۰ هزار و ۵۰۰ تومان عیدی گرفتند.

مبنای پرداخت عیدی و پاداش پایان سال کارگران مشمول قانون کار نیز هر سال بر مبنای قانون مصوب سال ۱۳۷۰ مجلس شورای اسلامی صورت می‌گیرد که بر اساس آن کارفرمایان موظفند دست کم دو ماه حداقل حقوق و حداکثر سه ماه پایه حقوق و دستمزد را به عنوان عیدی و پاداش پایان سال به کارگران خود پرداخت کنند.

بر اساس قانون کار، میزان عیدی و پاداش پایان سال کارگران، معادل دو ماه حداقل حقوق مصوب وزارت کار و سه ماه حداکثر حقوق است و کارفرمایان کارگاه‌های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کارکرد ایام خدمت، معادل ۶۰ روز آخرین مزد، به عنوان عیدی و پاداش بپردازند و مبلغ پرداختی از این بابت به هریک از کارگران نباید از معادل ۹۰ روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند.

سال گذشته حداقل حقوق کارگران ۸۱۲ هزار تومان بود و کارفرمایان با احتساب دو ماه ‌پایه حقوق، حداقل یک میلیون و ۶۲۴ هزار تومان و با احتساب سه ماه پایه حقوق، حداکثر دو میلیون و ۴۳۶ هزار تومان عیدی به کارگران خود پرداخت کردند.

رقم دستمزد امسال کارگران ۹۳۰ هزار تومان است که بر مبنای آن حداقل یک میلیون و ۸۶۰ هزار تومان و حداکثر دو میلیون و ۷۹۰ هزار تومان عیدی باید به کارگران پرداخت شود.

به گزارش ایسنا، مقامات کارگری همواره پرداخت به موقع عیدی و پاداش پایان سال توسط کارفرمایان را خواستار شده و تاکید دارند که به جهت کاهش قدرت خرید و عدم تامین نیازهای معیشتی کارگران، عیدی و پاداش تا قبل از پایان سال پرداخت و به بعد از ایام عید موکول نشود.

به زعم آنها هیچگونه تفاوتی میان کارگر قراردادی و کارگر رسمی در بحث پرداخت عیدی وجود ندارد و طبق سنوات و کارکرد ایام خدمت باید عیدی خود را دریافت کنند.

هرچند که برخی کارفرمایان به دلیل نبود نقدینگی یا بضاعت کم از پرداخت به موقع عیدی باز می‌مانند اما برخی دیگر نیز به تناسب تمکن مالی خود و با درک شرایط دشوار زندگی خانوارهای کارگری، عیدی و پاداش پایان سال کارگران خود را می پردازند.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۵۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدعلی حسینی ظهر امروز در خطبه‌های نمازجمعه دیر با تسلیت سال‌روز شهادت امام جعفر صادق (ع)، اظهار داشت: بزرگداشت این امام بزرگوار یک وظیفه دینی و تکریم شعائر الهی است و همه باید در این زمینه احساس تکلیف کنیم.

امام جمعه دیر افزود: امام جعفر صادق (ع) تنها متعلق به شیعیان نیست بلکه بسیاری از بزرگان اهل تسنن نیز نسبت به ایشان ابراز ارادت دارند.

امام جمعه دیر بیان کرد: امام جعفر صادق (ع) با استفاده از شرایطی که وجود داشت، دانشگاه بزرگ جعفری را تأسیس و هزاران شاگرد تربیت کرد.

وی ادامه داد: امروز جهان بشریت و جهان اسلام بویژه جهان تشیع وام دار امام صادق (ع) هستند و آنچه حوزه‌های علمیه دارند خوشه چین مکتب این امام است.

حسینی گفت: امام صادق (ع) همزمان با گسترش علم و دانش و تربیت شاگرد و مبارزه با فرقه‌ها و جریان‌های سیاسی، با دستگاه خلافت نیز در حال مبارزه بود.

وی با بیان اینکه امام از انقلابیون حمایت می‌کرد و افراد را از ارتباط با سلاطین جور بر حذر می‌داشت، افزود: وفاداری، آینده نگری، حیا، حسن خلق و آزادگی ویژگی‌های یک انسان آزاده از دیدگاه امام صادق (ع) است.

حسینی با تبریک روز شوراها، گفت: شوراها مظهر مشارکت مردم در امور جامعه خود هستند. انتظاراتی که مردم از شوراها دارند زیاد نیست. شوراییان با وحدت کلمه به مردم خدمت کنند. دوره خدمت تمام می‌شود خوشا به حال کسانی که خدمتگزار مردم هستند.

وی با تبریک روز جهانی کار و کارگر، بیان کرد: کارگران در پیروزی انقلاب و دفاع مقدس و تا امروز در مقابله با جنگ اقتصادی دشمن نقش تعیین کننده و برجسته ای داشته‌اند و در تحقق شعار سال رکن اصلی کارگران هستند.

امام جمعه دیر تاکید کرد: باید به امنیت و بیمه شغلی و ایمنی و توانمندسازی کارگران توجه و قراردادهای موقت کارگران به ثابت و دائمی تبدیل شود. تأخیر چندماهه در پرداخت حقوق کارگران برخلاف سیره معصومین است.
خود کارگران هم ارزش خود را بدانند و در کارشان امانت داری و محکم کاری داشته باشند.

وی با گرامیداشت سالروز شهادت آیت الله مطهری گفت: این شخصیت آگاه به شبهات زمان خود بود و آثار ایشان بلااستثنا سازنده است.

حسینی با تبریک روز معلم و اشاره به بیانات رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از معلمان کشور، بیان کرد: معلم هویت ساز نسل آینده کشور است. معلمان جایگاه خود را درک کنند.

وی با بیان اینکه تجلیل از معلم باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود، افزود: همه باید جایگاه معلمان را بشناسیم و به دیده احترام و تکریم نگاه کنیم که اگر معلم در جامعه عزیز و محترم بود می‌تواند نقش خود را ایفا کند و در سازندگی کشور تأثیرگذار باشد.

امام جمعه دیر با بیان اینکه هیچ دستگاهی قابل مقایسه با آموزش و پرورش نیست، گفت: همه مسائلی که در جامعه تحقق پیدا می‌کند به نیروی انسانی نیاز دارد که آموزش و پرورش آن را تربیت و تأمین می‌کند.

وی با تاکید بر لزوم توانمندسازی معیشتی و مادی معلمان، افزود: آموزش و پرورش شهرستان مسائل و آسیب‌های مدارس را شناسایی و برطرف کند.

خطیب جمعه دیر با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی کشور با حضور شرکت‌های تجاری از پنج قاره جهان، خاطرنشان کرد: برگزاری این نمایشگاه و رویدادهای جانبی آن فرصت مناسبی برای رشد و تعمیق روابط سیاسی و اقتصادی با جهان بویژه کشورهای آفریقایی است که یک قاره بکر است و نزدیک نیمی از طلای جهان و یک سوم کل مواد معدنی دنیا را در خود جای داده است.

وی افزود: ما عملیات ترکیبی وعده صادق را دیدیم که دنیا را متحیر و قدرت تصمیم گیری نظام اسلامی را بر همه روشن کرد که امیدواریم در عرصه اقتصادی هم عملیات وعده صادق داشته باشیم و مسئولان بتوانند مشکلات مردم رادحل کنند.

حسینی با اشاره به مطرح شدن بحث حذف شهرستان دیر از سهم عوارض آلایندگی صنایع پارس جنوبی در برخی رسانه‌ها و فضای مجازی، گفت: با پیگیری‌های فرماندار شهرستان دیر تاکنون هیچکدام از مقامات مسئول و مسئولان مربوطه این مسئله را تأیید نکرده اند. بهرحال مردم دغدغه و انتظار دارند که ما در این زمینه نظر بدهیم و موضع بگیریم.

وی یادآور شد: ما قبلاً در سال ۹۸ که این مسائل مطرح شد با صراحت عرض کردیم شهرستان دیر بعنوان یکی از چهار شهرستانی که این آسیب‌های اجتماعی و آلایندگی‌ها دامن گیر آن شده، سهمی و حقی دارد که باید این حق بطور کامل به شهرستان داده شود و هیچ عذر و بهانه‌ای برای مردم ما قابل پذیرش نیست.

امام جمعه دیر با اشاره به عدم توزیع عوارض آلایندگی از سال ۱۴۰۰ تاکنون، گفت: این موضوع مربوط به شهرستان‌های جنوبی است، چرا مسئولان استان امروز و فردا می‌کنند مشکل و گیر کار کجاست؟

وی افزود: بالاخره عوارض آلایندگی این چند سال مبلغ کلانی هست که اگر به موقع به شهرستان‌های جنوبی داده شود می‌تواند تحولی در این شهرستانها ایجاد کند. انتظار داریم مسئولان هم راجع به سهم شهرستان دیر و هم توزیع سهم عوارض آلایندگی توجه کنند که دیر نشود.

حسینی با اشاره به نیاز بندر دیر به راه اندازی ایستگاه دوم برق، عنوان کرد: پیگیری‌هایی از سوی ما و مسئولان سابق و فعلی برای احداث ایستگاه دوم برق شهرستان انجام شده که اعتبار خوبی گذاشته شده است و برای خط انتقال ۷۷۰ میلیارد تومان و خود ایستگاه بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که با توجه به عبور خط انتقال از زمین‌های مردم نیازمند همکاری آنها است طبعاً اگر خسارتی هم هست پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به جنگ غزه، بیان کرد: آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها و هم دستان آنها با وجود تلاش‌هایی که داشتند، نتوانستند موضوع غزه را از مسئله اول دنیا حذف کنند و باید همه ما سعی کنیم مسئله اول بودن غزه از رونق نیفتد.

حسینی ابراز کرد: طوفان الاقصی و عملیات وعده صادق علاوه بر ضربه نظامی بر حیثیت رژیم صهیونیستی یک طوفانی در افکار و اندیشه جهانیان ایجاد کرد. چه کسی باور می‌کرد در دانشگاه‌های آمریکا به زبان فارسی مرگ بر اسرائیل بگویند.

کد خبر 6095836

دیگر خبرها

  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • احکام افزایش حقوق سال ۱۴۰۳ کارمندان قوه قضائیه صادر شد
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • ادعای بزرگ خبرنگار صداوسیما درباره میزان حقوق ماهیانه‌اش | فیلم
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به مشترکین کم‌مصرف قزوین
  • کار کارگران باید پیوست ایمنی داشته باشد
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • شهرداری بر پرداخت به موقع حقوق کارگران نظارت کند
  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود
  • اسرار قانون کار؛ ۱۰ به اضافه یک راز که از کارگران پنهان می‌کنند